Colla de Campaners

Colla de Campaners d'Ontinyent


A final del mes d’octubre de 1994, amb motiu del 750è aniversari d’ontinyent com a Vila reial, un grup d’amics va tenir la iniciativa de tornar a voltejar de forma manual les campanes de l’Església de l’Assumpció de Santa Maria després de vora 15 anys d’oblit. Naixia el que seria la Colla de Campaners d’Ontinyent. Ningú pensava que una vegada legals l’estiu de 1996, seria una de les associacions més fortes i emprenedores del País. Aquesta associació té com a objectiu primordial la investigación que es conjuga amb el toc, el manteniment, neteja, restauración i recuperación de tot allò relacionat amb les campanes i els campanars. Intenetem promoure l’estima i la coneixença a nivell popular per les postres campanes a través d’un gran nombre d’activitats variades.


Hem trencat fronteres i, des de la realització del mil·lenni l’any jubilar 2000 junt amb els campaners d’Albaida destacat pel volteig de totes les campanes dels 34 pobles de la comarca, hem aconseguit i realitzat, l’inventari de tots els bronzes i la restauració de campanars i campanes com ara Bufali, Ràfol de Salem, Pinet, Quatretonda, La Pobla del Duc, Albaida, Agullent, Guadasèquies… A la nostra ciutat, a més de realitzar continues exposicions i treballs, hem recuperat el Ball dels Cavallets (1999) i el Cant de la Sibil·la (2000), la campana de Santa Àgueda (s.XIV) i la creació del museu parroquial de Sant Rafel. Hem apostat pel patrimoni ontinyentí realitzant projectes com la creació de la Font de Sant Pere de Verona i bens immobles diversos. Podem dir que s’ha creat 14 campanes noves a la nostra ciutat des de la creació de l’entitat. Participem activament en molts projectes i fets ens impulsen a ser una de les associacions més fortes i emprenedores del país i tot gràcies al treball desinteressant d’institucions i altres associacions que ens han donat l’ajut necessari per continuar endavant com ara el Gremi de Campaners Valencians, l’Arxiprestat d’Ontinyent, l’Ajuntament d’Ontinyent, el Grup de Danses de la nostra ciutat, Electrorecamp S.L, les diverses Colles Campaneres com ara el Camp de Morverdre, la Catedral Valenciana, l’Alqueria de la Comtessa, Albaida i Massanassa.



Així mateix, no deixem de banda altres aspectes de la nostra cultura, en absolut, participem en totes aquelles activitats en les quals el nostre recolzament o ajut puga ser necessari, sempre en defensa del nostre patrimoni social, lingüístic, patrimonial,… Actualment som titulars del ball dels Cavallets d’Ontinyent que recuperarem el 1999. Finalment, la nostra activitat forma part del símbol de la unió i treball, és per això que des del mes d’octubre de l’any 2006 estem agermanats amb la Colla de Campaners de Morverdre qui ens han obert les portes per conviure amb un mateix objectiu.



Any 2009


Visitar página web "colladecampaners.es"

Noticias Relacionadas

Evangelio del día

Miércoles, 24 De Abril : Evangelio según San Juan 12,44-50.

Jesús exclamó: "El que cree en mí, en realidad no cree en mí, sino en aquel que me envió. Y el que me ve, ve al que me envió. Yo soy la luz, y he venido al mundo para que todo el que crea en mí no permanezca en las tinieblas. Al que escucha mis palabras y no las cumple, yo no lo juzgo, porque no vine a juzgar al mundo, sino a salvarlo. El que me rechaza y no recibe mis palabras, ya tiene quien lo juzgue: la palabra que yo he anunciado es la que lo juzgará en el último día. Porque yo no ...

... leer más

Twitter Pontifex

Santo
del día

24 DE ABRIL SAN FIDEL DE SIGMARINGEN SACERDOTE Y MÁRTIR

San Fidel de Sigmaringen, presbítero y mártir, el cual, siendo abogado, decidió entrar en la Orden de los Hermanos Menores Capuchinos, llevando una vida observante de vigilias y oraciones. Asiduo en la predicación de la Palabra de Dios, fue enviado a la región de Recia para consolidar la verdadera doctrina, y en Sevis, de Suiza, fue martirizado por los herejes a causa de la fe católica (1622).Etimológicamente: Fidel = Aquel que es digno de confianza, es de origen latino.Nació en Sigmaringen, Alemania, en 1577.Tenía una inteligencia muy ...

... leer más