Colla de Campaners

Colla de Campaners d'Ontinyent


A final del mes d’octubre de 1994, amb motiu del 750è aniversari d’ontinyent com a Vila reial, un grup d’amics va tenir la iniciativa de tornar a voltejar de forma manual les campanes de l’Església de l’Assumpció de Santa Maria després de vora 15 anys d’oblit. Naixia el que seria la Colla de Campaners d’Ontinyent. Ningú pensava que una vegada legals l’estiu de 1996, seria una de les associacions més fortes i emprenedores del País. Aquesta associació té com a objectiu primordial la investigación que es conjuga amb el toc, el manteniment, neteja, restauración i recuperación de tot allò relacionat amb les campanes i els campanars. Intenetem promoure l’estima i la coneixença a nivell popular per les postres campanes a través d’un gran nombre d’activitats variades.


Hem trencat fronteres i, des de la realització del mil·lenni l’any jubilar 2000 junt amb els campaners d’Albaida destacat pel volteig de totes les campanes dels 34 pobles de la comarca, hem aconseguit i realitzat, l’inventari de tots els bronzes i la restauració de campanars i campanes com ara Bufali, Ràfol de Salem, Pinet, Quatretonda, La Pobla del Duc, Albaida, Agullent, Guadasèquies… A la nostra ciutat, a més de realitzar continues exposicions i treballs, hem recuperat el Ball dels Cavallets (1999) i el Cant de la Sibil·la (2000), la campana de Santa Àgueda (s.XIV) i la creació del museu parroquial de Sant Rafel. Hem apostat pel patrimoni ontinyentí realitzant projectes com la creació de la Font de Sant Pere de Verona i bens immobles diversos. Podem dir que s’ha creat 14 campanes noves a la nostra ciutat des de la creació de l’entitat. Participem activament en molts projectes i fets ens impulsen a ser una de les associacions més fortes i emprenedores del país i tot gràcies al treball desinteressant d’institucions i altres associacions que ens han donat l’ajut necessari per continuar endavant com ara el Gremi de Campaners Valencians, l’Arxiprestat d’Ontinyent, l’Ajuntament d’Ontinyent, el Grup de Danses de la nostra ciutat, Electrorecamp S.L, les diverses Colles Campaneres com ara el Camp de Morverdre, la Catedral Valenciana, l’Alqueria de la Comtessa, Albaida i Massanassa.



Així mateix, no deixem de banda altres aspectes de la nostra cultura, en absolut, participem en totes aquelles activitats en les quals el nostre recolzament o ajut puga ser necessari, sempre en defensa del nostre patrimoni social, lingüístic, patrimonial,… Actualment som titulars del ball dels Cavallets d’Ontinyent que recuperarem el 1999. Finalment, la nostra activitat forma part del símbol de la unió i treball, és per això que des del mes d’octubre de l’any 2006 estem agermanats amb la Colla de Campaners de Morverdre qui ens han obert les portes per conviure amb un mateix objectiu.



Any 2009


Visitar página web "colladecampaners.es"

Noticias Relacionadas

Evangelio del día

Miércoles, 31 De Mayo : Evangelio según San Lucas 1,39-56.

María partió y fue sin demora a un pueblo de la montaña de Judá. Entró en la casa de Zacarías y saludó a Isabel. Apenas esta oyó el saludo de María, el niño saltó de alegría en su seno, e Isabel, llena del Espíritu Santo, exclamó: "¡Tú eres bendita entre todas las mujeres y bendito es el fruto de tu vientre! ¿Quién soy yo, para que la madre de mi Señor venga a visitarme? Apenas oí tu saludo, el niño saltó de alegría en mi seno. Feliz de ti por haber creído que se cumplir ...

... leer más

Twitter Pontifex

Santo
del día

30 DE MAYO SANTA JUANA DE ARCO MÁRTIR MILITAR

Una jovencita de 13 años, de Domremy (Francia), llamada Juana de Arco, mientras rezaba en la iglesia de su pueblo, oyó voces misteriosas que la invitaban a liberar a Francia que estaba dominada en gran parte por los ingleses. Cuatro años después el gobernador de la provincia, a quien Juana de Arco le había contado lo que le había sucedido, la llevó donde el Delfín a Chinon. Al hablar con el futuro rey Carlos, ella demostró que conocía cosas secretísimas que solamente el cielo había podido revelarle. El Delfín, al principio, desconf ...

... leer más