El Col·legi Santa Maria guanya el Concurs Ciutat 11 de Creu Roja


Hace unos pocos meses presentamos un proyecto inclusivo (musical) al I concurso de buenas prácticas “Ciudad 11”. Hoy hemos recibido este reconocimiento por parte de Cruz Roja, nos sentimos muy orgullosos del trabajo realizado y del apoyo recibido por muchas personas con sus votos. En mayúsculas “GRACIAS A TODOS” por vuestro apoyo.

 
El projecte del Col·legi de Santa Maria d’Ontinyent ha sigut guardonat per la seua destacada contribució a la inclusió escolar a través de l’acostament de tots els alumnes a la llengua de signes. Un important pas cap a una educació més inclusiva.


El Primer concurs de bones pràctiques CIUTAT 11 va ser convocat per Creu Roja a la Comunitat Valenciana amb la finalitat de reconéixer el treball que es fa per part dels centres educatius i les administracions locals de la Comunitat Valenciana en l’àmbit de l’Agenda 2030 i, en concret en la seua contribució a l’ODS 11 “Ciutats inclusives, segures, sostenibles i resilients”, així com per a proporcionar un espai de trobada i difusió d’aquestes actuacions. L’acció s’emmarca dins del projecte d’Educació a la Ciutadania CIUTAT 11 finançat per la Generalitat Valenciana.


D’entre totes les candidatures de Centres Educatius presentades a la Comunitat Valenciana han sigut guardonats tres col·legis, cadascun d’ells en una categoria diferent: Inclusió, Sostenibilitat i Patrimoni.


El d’Ontinyent ha guanyat la categoria d’Inclusió presentant un projecte musical inclusiu que busca unir a persones de diferents comunitats a través del poder de la música i el llenguatge de signes. Aquest innovador projecte se centra en l’adaptació d’una cançó que no sols s’escolta, sinó que també se sent i es veu.


La idea naix del mateix context educatiu, a l’aula de música del Col·legi Santa Maria. Amb la cançó “De Bonesh” del grup Oques Grasses, és una cançó inspiradora i realista, perfecta per a treballar els valors a l’aula.


Amb el seu enfocament carregat de valors, aquest projecte aspira a construir ponts entre les persones i a demostrar que la música és un llenguatge universal que pot unir-nos a tots/as.


img_1588 IMG_1580 399311971_330413642917012_8925080059461097981_nNoticias Relacionadas

Evangelio del día

Sábado, 13 De Abril : Evangelio según San Juan 6,16-21.

Al atardecer, sus discípulos bajaron a la orilla del mar y se embarcaron, para dirigirse a Cafarnaún, que está en la otra orilla. Ya era de noche y Jesús aún no se había reunido con ellos. El mar estaba agitado, porque soplaba un fuerte viento. Cuando habían remado unos cinco kilómetros, vieron a Jesús acercarse a la barca caminando sobre el agua, y tuvieron miedo. El les dijo: "Soy yo, no teman". Ellos quisieron subirlo a la barca, pero esta tocó tierra en seguida en el lugar adonde i ...

... leer más

Twitter Pontifex

Santo
del día

13 DE ABRIL SAN HERMENEGILDO MÁRTIR

En Tarragona, ciudad de Hispania, hoy España, san Hermenegildo, mártir, que, siendo hijo de Leovigildo, rey arriano de los visigodos, se convirtió a la fe católica por mediación de san Leandro, obispo de Sevilla. Recluido en la cárcel por disposición del rey, al haberse negado a recibir la comunión de manos de un obispo arriano, el día de la fiesta de Pascua fue degollado por mandato de su propio padre. (†586)Fecha de canonización: En 1585 por el Papa Sixto V.Primogénito del rey visigodo Leovigildo, profesa la religión de sus padr ...

... leer más