Ontinyent seu de l’XI trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre

La localitat valenciana d'Ontinyent ha acollit del 4 al 10 de febrer la XI Trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana. La seu de la trobada va ser, per primera vegada, a Ontinyent amb motiu del 75 aniversari del Crist Jacent de la seua Confraria, obra de Marià Benlliure després de l'encàrrec que van fer els empresaris del gremi tèxtil de la localitat. 

A Ontinyent, "es coneix l'existència de la Confraria Sant Sepulcre anteriorment a 1791" i en 2004 es va constituir l'actual confraria que integra a 50 membres", segons fonts de l'entitat. La trobada va ser organitzada per l'Agrupació del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana i coordinat per la Confraria del Sant Sepulcre d'Ontinyent. Així, el diumenge 4 de febrer, després de l'acollida de participants en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent per part d'una representació de la corporació municipal, encapçalada per l'alcalde i president de la Diputació de València, D. Jorge Rodríguez Gramage, que després dels discursos del president del Sant Sepulcre d'Ontinyent, del President de l'Agrupació de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre, del Consiliari i de l'Alcalde se'ls va fer entrega a cada una de les poblacions de tres llibres, que va ser inaugurada a les 11:30 h. una exposició de les germandats i confraries del Sant Sepulcre de l'Agrupació en l'església de Sant Miquel, on vam poder gaudir de cada un dels "stands"; que cada confraria i germandat havia preparat per a enguany i conéixer un poc més a cada una d'elles. 

L'acte de recepció per les autoritats va estar dirigit pel component de la confraria del Sant Sepulcre D. Vicent Esparza, que va fer una extensa referència a la seda, als inicis del Sant Sepulcre amb l'ajuda del gremi tèxtil i a l'autor de la talla D. Marià Benlliure.


27541135_397519977363294_6593973758211902133_n1 DSC6907 DSC6910 DSC7013

Noticias Relacionadas

Evangelio del día

viernes 15 Noviembre 2019 : Evangelio según San Lucas 17,26-37.

Jesús dijo a sus discípulos: "En los días del Hijo del hombre sucederá como en tiempos de Noé. La gente comía, bebía y se casaba, hasta el día en que Noé entró en el arca y llegó el diluvio, que los hizo morir a todos. Sucederá como en tiempos de Lot: se comía y se bebía, se compraba y se vendía, se plantaba y se construía. Pero el día en que Lot salió de Sodoma, cayó del cielo una lluvia de fuego y de azufre que los hizo morir a todos. Lo mismo sucederá el Día en que se ...

... leer más

Twitter Pontifex

Santo
del día

15 DE NOVIEMBRE SAN ALBERTO MAGNO OBISPO DOCTOR DE LA IGLESIA

Alberto nació en Lauingen, Baviera, a inicios del siglo XIII. A los 16 años se trasladó a Padua para cursar sus estudios universitarios. Fue allí donde conoció al superior general de los dominicos, el beato Jordán de Sajonia, que lo encauzó hacia la vida religiosa.En el año 1229, vistió el hábito de los frailes predicadores y fue enviado a Colonia, en donde se encontraba la escuela más importante de la Orden. Enseñó en Hildesheim, Friburgo, Ratisbona, Estrasburgo, Colonia y París. Era tal la concurrencia de alumnos a sus clases, q ...

... leer más