Ontinyent seu de l’XI trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre

La localitat valenciana d'Ontinyent ha acollit del 4 al 10 de febrer la XI Trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana. La seu de la trobada va ser, per primera vegada, a Ontinyent amb motiu del 75 aniversari del Crist Jacent de la seua Confraria, obra de Marià Benlliure després de l'encàrrec que van fer els empresaris del gremi tèxtil de la localitat. 

A Ontinyent, "es coneix l'existència de la Confraria Sant Sepulcre anteriorment a 1791" i en 2004 es va constituir l'actual confraria que integra a 50 membres", segons fonts de l'entitat. La trobada va ser organitzada per l'Agrupació del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana i coordinat per la Confraria del Sant Sepulcre d'Ontinyent. Així, el diumenge 4 de febrer, després de l'acollida de participants en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent per part d'una representació de la corporació municipal, encapçalada per l'alcalde i president de la Diputació de València, D. Jorge Rodríguez Gramage, que després dels discursos del president del Sant Sepulcre d'Ontinyent, del President de l'Agrupació de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre, del Consiliari i de l'Alcalde se'ls va fer entrega a cada una de les poblacions de tres llibres, que va ser inaugurada a les 11:30 h. una exposició de les germandats i confraries del Sant Sepulcre de l'Agrupació en l'església de Sant Miquel, on vam poder gaudir de cada un dels "stands"; que cada confraria i germandat havia preparat per a enguany i conéixer un poc més a cada una d'elles. 

L'acte de recepció per les autoritats va estar dirigit pel component de la confraria del Sant Sepulcre D. Vicent Esparza, que va fer una extensa referència a la seda, als inicis del Sant Sepulcre amb l'ajuda del gremi tèxtil i a l'autor de la talla D. Marià Benlliure.


27541135_397519977363294_6593973758211902133_n1 DSC6907 DSC6910 DSC7013

Noticias Relacionadas

Evangelio del día

jueves 29 Octubre 2020 : Evangelio según San Lucas 13,31-35.

En ese momento se acercaron algunos fariseos que le dijeron: "Aléjate de aquí, porque Herodes quiere matarte". El les respondió: "Vayan a decir a ese zorro: hoy y mañana expulso a los demonios y realizo curaciones, y al tercer día habré terminado. Pero debo seguir mi camino hoy, mañana y pasado, porque no puede ser que un profeta muera fuera de Jerusalén. ¡Jerusalén, Jerusalén, que matas a los profetas y apedreas a los que te son enviados! ¡Cuántas veces quise reunir a tus hijos, ...

... leer más

Twitter Pontifex

Santo
del día

29 DE OCTUBRE SAN NARCISO DE JERUSALÉN OBISPO

La envidia es mala. Son temibles para los padres los "celos" que muestran algunos pequeños cuando viene al hogar un nuevo hermano. Llenan la casa de disensiones y discordias entre los niños, ante el cuidado normal que los padres dan a sus otros hermanos. Esta situación llega a ser, en ocasiones, mortificante para los padres cuando se dan en una casa. Lo bueno del asunto es que de ordinario pasa pronto, basta con adquirir un mayor grado de madurez natural. Lo malo del caso es no cuidar las pequeñas envidias y permitir que se asienten en el h ...

... leer más