Ontinyent seu de l’XI trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre

La localitat valenciana d'Ontinyent ha acollit del 4 al 10 de febrer la XI Trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana. La seu de la trobada va ser, per primera vegada, a Ontinyent amb motiu del 75 aniversari del Crist Jacent de la seua Confraria, obra de Marià Benlliure després de l'encàrrec que van fer els empresaris del gremi tèxtil de la localitat. 

A Ontinyent, "es coneix l'existència de la Confraria Sant Sepulcre anteriorment a 1791" i en 2004 es va constituir l'actual confraria que integra a 50 membres", segons fonts de l'entitat. La trobada va ser organitzada per l'Agrupació del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana i coordinat per la Confraria del Sant Sepulcre d'Ontinyent. Així, el diumenge 4 de febrer, després de l'acollida de participants en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent per part d'una representació de la corporació municipal, encapçalada per l'alcalde i president de la Diputació de València, D. Jorge Rodríguez Gramage, que després dels discursos del president del Sant Sepulcre d'Ontinyent, del President de l'Agrupació de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre, del Consiliari i de l'Alcalde se'ls va fer entrega a cada una de les poblacions de tres llibres, que va ser inaugurada a les 11:30 h. una exposició de les germandats i confraries del Sant Sepulcre de l'Agrupació en l'església de Sant Miquel, on vam poder gaudir de cada un dels "stands"; que cada confraria i germandat havia preparat per a enguany i conéixer un poc més a cada una d'elles. 

L'acte de recepció per les autoritats va estar dirigit pel component de la confraria del Sant Sepulcre D. Vicent Esparza, que va fer una extensa referència a la seda, als inicis del Sant Sepulcre amb l'ajuda del gremi tèxtil i a l'autor de la talla D. Marià Benlliure.


27541135_397519977363294_6593973758211902133_n1 DSC6907 DSC6910 DSC7013

Noticias Relacionadas

Evangelio del día

Lunes, 2 De Octubre : Evangelio según San Mateo 18,1-5.10.

En aquel momento los discípulos se acercaron a Jesús para preguntarle: "¿Quién es el más grande en el Reino de los Cielos?". Jesús llamó a un niño, lo puso en medio de ellos y dijo: "Les aseguro que si ustedes no cambian o no se hacen como niños, no entrarán en el Reino de los Cielos. Por lo tanto, el que se haga pequeño como este niño, será el más grande en el Reino de los Cielos. El que recibe a uno de estos pequeños en mi Nombre, me recibe a mí mismo. Cuídense de despreciar a ...

... leer más

Twitter Pontifex

Santo
del día

2 DE OCTUBRE SANTOS ÁNGELES CUSTODIOS

¿Quiénes son los ángeles custodios?Dios ha asignado a cada hombre un ángel para protegerle y facilitarle el camino de la salvación mientras está en este mundo. Afirma a este respecto San Jerónimo: “Grande es la dignidad de las almas cuando cada una de ellas, desde el momento de nacer, tiene un ángel destinado para su custodia”. En el antiguo testamento se puede observar cómo Dios se sirve de sus ángeles para proteger a los hombres de la acción del demonio, para ayudar al justo o librarlo del peligro, como cuando Elías fue a ...

... leer más