Ontinyent seu de l’XI trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre

La localitat valenciana d'Ontinyent ha acollit del 4 al 10 de febrer la XI Trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana. La seu de la trobada va ser, per primera vegada, a Ontinyent amb motiu del 75 aniversari del Crist Jacent de la seua Confraria, obra de Marià Benlliure després de l'encàrrec que van fer els empresaris del gremi tèxtil de la localitat. 

A Ontinyent, "es coneix l'existència de la Confraria Sant Sepulcre anteriorment a 1791" i en 2004 es va constituir l'actual confraria que integra a 50 membres", segons fonts de l'entitat. La trobada va ser organitzada per l'Agrupació del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana i coordinat per la Confraria del Sant Sepulcre d'Ontinyent. Així, el diumenge 4 de febrer, després de l'acollida de participants en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent per part d'una representació de la corporació municipal, encapçalada per l'alcalde i president de la Diputació de València, D. Jorge Rodríguez Gramage, que després dels discursos del president del Sant Sepulcre d'Ontinyent, del President de l'Agrupació de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre, del Consiliari i de l'Alcalde se'ls va fer entrega a cada una de les poblacions de tres llibres, que va ser inaugurada a les 11:30 h. una exposició de les germandats i confraries del Sant Sepulcre de l'Agrupació en l'església de Sant Miquel, on vam poder gaudir de cada un dels "stands"; que cada confraria i germandat havia preparat per a enguany i conéixer un poc més a cada una d'elles. 

L'acte de recepció per les autoritats va estar dirigit pel component de la confraria del Sant Sepulcre D. Vicent Esparza, que va fer una extensa referència a la seda, als inicis del Sant Sepulcre amb l'ajuda del gremi tèxtil i a l'autor de la talla D. Marià Benlliure.


27541135_397519977363294_6593973758211902133_n1 DSC6907 DSC6910 DSC7013

Noticias Relacionadas

Evangelio del día

jueves 21 Febrero 2019 : Evangelio según San Marcos 8,27-33.

Jesús salió con sus discípulos hacia los poblados de Cesarea de Filipo, y en el camino les preguntó: "¿Quién dice la gente que soy yo?". Ellos le respondieron: "Algunos dicen que eres Juan el Bautista; otros, Elías; y otros, alguno de los profetas". "Y ustedes, ¿quién dicen que soy yo?". Pedro respondió: "Tú eres el Mesías". Jesús les ordenó terminantemente que no dijeran nada acerca de él. Y comenzó a enseñarles que el Hijo del hombre debía sufrir mucho y ser rechazado por ...

... leer más

Twitter Pontifex

Santo
del día

20 DE FEBRERO SANTA JACINTA MARTO NIÑA

Nació en Aljustrel, Fátima, el 11 de Marzo de 1910. Fue bautizada el 19 de Marzo de 1910. Víctima de la neumonía cayó enferma en Diciembre de 1918. Estuvo internada en el Hospital de Villa Nueva de Ourém y por fin en Lisboa, en el hospital de D. Estefanía donde murió a las 22.30 horas del día 20 de Febrero de 1920.Del 21 de Enero al 2 de Febrero de 1920, estuvo en el Orfanato de Nuestra Señora de los Milagros, en la Calle de Estrella, en Lisboa, casa fundada por la D. María Godinho, a quien Jacinta llamaba "Madrina". Fue celebrada la ...

... leer más