Ontinyent seu de l’XI trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre

La localitat valenciana d'Ontinyent ha acollit del 4 al 10 de febrer la XI Trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana. La seu de la trobada va ser, per primera vegada, a Ontinyent amb motiu del 75 aniversari del Crist Jacent de la seua Confraria, obra de Marià Benlliure després de l'encàrrec que van fer els empresaris del gremi tèxtil de la localitat. 

A Ontinyent, "es coneix l'existència de la Confraria Sant Sepulcre anteriorment a 1791" i en 2004 es va constituir l'actual confraria que integra a 50 membres", segons fonts de l'entitat. La trobada va ser organitzada per l'Agrupació del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana i coordinat per la Confraria del Sant Sepulcre d'Ontinyent. Així, el diumenge 4 de febrer, després de l'acollida de participants en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent per part d'una representació de la corporació municipal, encapçalada per l'alcalde i president de la Diputació de València, D. Jorge Rodríguez Gramage, que després dels discursos del president del Sant Sepulcre d'Ontinyent, del President de l'Agrupació de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre, del Consiliari i de l'Alcalde se'ls va fer entrega a cada una de les poblacions de tres llibres, que va ser inaugurada a les 11:30 h. una exposició de les germandats i confraries del Sant Sepulcre de l'Agrupació en l'església de Sant Miquel, on vam poder gaudir de cada un dels "stands"; que cada confraria i germandat havia preparat per a enguany i conéixer un poc més a cada una d'elles. 

L'acte de recepció per les autoritats va estar dirigit pel component de la confraria del Sant Sepulcre D. Vicent Esparza, que va fer una extensa referència a la seda, als inicis del Sant Sepulcre amb l'ajuda del gremi tèxtil i a l'autor de la talla D. Marià Benlliure.


27541135_397519977363294_6593973758211902133_n1 DSC6907 DSC6910 DSC7013

Noticias Relacionadas

Evangelio del día

Viernes, 23 De Febrero : Evangelio según San Mateo 5,20-26.

Jesús dijo a sus discípulos: Les aseguro que si la justicia de ustedes no es superior a la de los escribas y fariseos, no entrarán en el Reino de los Cielos. Ustedes han oído que se dijo a los antepasados: No matarás, y el que mata, debe ser llevado ante el tribunal. Pero yo les digo que todo aquel que se irrita contra su hermano, merece ser condenado por un tribunal. Y todo aquel que lo insulta, merece ser castigado por el Sanedrín. Y el que lo maldice, merece la Gehena de fuego. Por lo t ...

... leer más

Twitter Pontifex

Santo
del día

23 DE FEBRERO SAN POLICARPO DE ESMIRNA OBISPO Y MÁRTIR

Memoria de san Policarpo, obispo y mártir, discípulo de san Juan y el último de los testigos de los tiempos apostólicos, que en tiempo de los emperadores Marco Antonino y Lucio Aurelio Cómodo, cuando contaba ya casi noventa años, fue quemado vivo en el anfiteatro de Esmirna, en Asia, en presencia del procónsul y del pueblo, mientras daba gracias a Dios Padre por haberle contado entre los mártires y dejado participar del cáliz de Cristo (c. 155).San Policarpo, obispo de Esmirna, conoció de cerca al apóstol Juan y a los otros que habí ...

... leer más